divendres, 29 d’octubre de 2010

COM SÓN ELS CAVALLS?

Durant aquest curs la classe dels lloros continuem l’ experiència de treball per projectes. Aquesta metodologia implica una manera d’aprendre on els infants podran relacionar tot el que saben, amb nous coneixements.

Aquesta forma de treballar implica entre d’altres moltes coses, l’ús de la llengua, ja que els petits, amb l’ajuda de l’adult, han de buscar informació (contes, llibres, recerca a Internet), organitzar-la, explicar als seus companys allò que ells han trobat, escoltar les opinions i informacions dels altres… i amb tot això els infants aprenen conceptes nous, aprenen a parlar, escoltar, llegir i escriure, a més a més de raonar i pensar.

Treballar per projectes és molt motivador per a ells, ja que tot allò que treballem es fa a partir d’un tema que han triat els vostres propis fills/es. El més important és que ells coneguin la font d’on surt la informació i siguin capaços d’explicar el que han après.

Durant aquestes primeres setmanes del curs els lloros hem decidit unànimement que el tema que ens agradaria treballar són
ELS CAVALLS, així que tots hem d’investigar sobre aquest animal.

Les preguntes que volem saber sobre aquests animals són:
v Perquè corren i com?
v Com neixen?
v Com i què mengen?
v Com dormen?, com neden?, com respiren?, com salten?
v Juguen?
v Perquè hi ha cavalls nans?

També hem de comprovar si són o no correctes les següents afirmacions que han fet els vostres fills:
v Els cavalls mengen herba.
v Tenen quatre potes.
v Respiren pel nas i per la boca.
v Hi ha cavalls de diferents colors: blancs, negres, marrons, grocs i brillants.Hi ha cavalls petits.